Autocunoașterea Profundă – Partea a IX-a

 

Partea IX

Despre Comunicare

În tot acest proces contează foarte mult modul în care vrei să comunici. Partea transmiterii informaţiei se realizează alegând cuvintele potrivite precum şi aranjarea lor în cadrul mesajului astfel încât să existe o logică. Acest lucru este realizat de marea majoritate a celor ce încearcă să comunice. Însă sunt foarte multe persoane care uită de partea relaţională a comunicării  şi astfel aceasta îşi pierde eficacitatea.

De regulă, pentru a stabili o relaţie, trebuie să lucrăm pe latura emoţională, la empatie. Iar primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru a putea empatiza cu cineva este să ascultăm activ.

Eşti empatic, atunci când reuşeşti să rezonezi cu partenerul/partenerii de dialog. Chiar dacă opiniile sunt diferite, reuşeşti să găseşti resurse în a asculta şi alte păreri (asertivitatea), nu emiţi judecăţi de valoare în necunoştinţă de cauză, îţi susţi ideile, opiniile argumentat şi respecţi şi punctul de vedere al celuilalt. A fi empatic presupune a avea deschiderea de a te “calibra” la starea emoţională a interlocutorului. Empatia influenţează aşadar gradul de eficienţă al comunicării.

Depinde de noi ce atitudine abordăm în dialogul cu ceilalti, alegerea ne apartine, desigur, dar trebuie să găsim deschidere şi dinspre ceilalţi spre comunicare constructivă.

“Dacă vrei să te apropii de cei din jurul tău, fii conştient de puterea de comunicare pe care o deţii.” – Alan Loy McGinnis

Pentru a construi o relație cu persoana cu care comunicăm, trebuie să stăpânim abilitatea de a comunica asertiv.

„Singurele drepturi pe care le avem sunt cele pe care ni le asumăm, nu cele care ne sunt date de alţii.” Anonim

Există câteva elemente care ne ne ajută să comunicăm asertiv:

Ascultarea activă

Oamenii ascultă şi răspund diferit în funcţie de situaţie şi de sentimentele pe care le au faţă de sine şi de alţii. Pentru a asculta activ e necesar să ai contact vizual cu persoana cu care vorbeşti şi să fii atent la ea non-verbal (să dai din cap în semn de acord/dezacord să foloseşti “aha” ,“îhî”)

Dacă eşti atent la mesajul comunicat de interlocutor vei avea cel puţin două avantaje: vei arăta respect şi e foarte probabil să ţi se răspundă cu respect şi vei putea descoperi cuvinte cheie care să te ajute să începi o nouă discuţie.

Starea de spirit a celui cu care discuţi e foarte importantă. Dacă acea persoană se simte bine este foarte probabil să aibă mai multa energie pentru a te asculta.

Observarea

Observarea ajută oamenii să fie în totalitate prezenţi în timpul comunicării şi să fie mai conştienţi. Să identifici, să recunoşti şi să observi atât propriile emoţii cât şi ale celorlalţi reprezintă o parte importantă a ceea ce înseamnă inteligenţă emoţională.

Dezvoltându-ţi abilitatea de a observa emoţiile persoanei cu care discuţi vei putea decide dacă poţi să continui conversaţia sau dacă e timpul să te retragi.

Utilizarea formulărilor la persoana întâi sau “eu comunicarea”

Folosind formulări la persoana întâi comunici responsabilitate faţă de propriile emoţii, gânduri, păreri, idei, atitudini şi comportamente. De asemenea presupune conştientizarea diferenţei dintre comportament şi persoană. Astfel, atunci când se va aduce o critică se va critica comportamentul şi nu persoana.

Pentru a comunica asertiv verbal e necesar să comunicăm si non-verbal asertiv. Putem face asta având o voce calmă, cu o tonalitate normală, contact vizual moderat şi păstrând un calm interior.

Calea prin care putem fi ascultători mai buni este aceea de a practica ascultarea activă. Prin intermediul acesteia, realizam un proces conștient nu doar în ceea ce privește faptul că ,,am auzit” cuvintele pe care interlocutorul ni le comunică, ci în ceea ce privește ,,înțelegerea” întregului mesaj.

Pentru a reuși acest lucru, este important ca atenția noastră să fie concentrată în mod constant asupra celuilalt.

Dacă prietena cea mai bună ne povestește care sunt dilemele ei din ultima perioadă, să încercăm să fim mai puțin atenți la faptul că vântul îi deranjează părul sau la cizmele colorate ale trecătoarelor din parc. Atenția noastră este nevoie să îi aparțină în totalitate în aceste momente, mai ales dacă destăinuirile sale sunt importante. Așadar, necesar este să facem abstracție de mediul înconjurăor atât cât este posibil deoarece vom reuși să o înțelegem mai bine.

      Dacă ni se pare complicat să ne concentrăm  pe ceea ce ne comunică celălalt, să încercăm să repetăm mental cuvintele pe care acesta ni le spune astfel încât să reușim să ne concentrăm pe întreaga situație.

Poate că de cele mai multe ori este important ca cealaltă persoană să știe că o ascultăm. Pentru a înțelege acest lucru, putem să ne întrebăm dacă am fost vreodată în situația în care nu aveam certitudinea faptului că suntem ascultați.

De asemenea, este important să îl asigurăm pe celălalt că este ascultat prin intermediul limbajului nostru deoarece în acest fel îl încurajăm să continue să vorbească. În timp ce datul din cap sau interjecțiile de tipul ,,aha”, arată că suntem interesați de discuție, o întrebare pusă din când în când în timpul conversației sau un comentariu care să recapituleze conversația indică faptul că înțelegem mesajul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *