Ce pot controla și ce nu pot controla

Vreau să vă prezint o tehnică de conștientizare care are rezultate foarte bune atunci când este aplicată în modul prezentat în filmare. Tehnica se numește „Ce pot controla și ce NU”. Este o tehnică ce se bazează pe logică dar are și un impact emoțional.

Atunci când oamenii pot controla ceea ce li se întâmplă sunt liniștiți și au sentimentul de siguranță. Atunci când se întâmplă evenimente pe care nu au avut cum să le controleze, devin agitați, speriați, neputincioși și întotdeauna apare gândul: „dacă aș fi știut, aș fi făcut….”.

De aceea această tehnică pleacă de la un simplu tabel cu 2 coloane:

Important este să implici potențialul client și să-l pui să scrie cu mâna lui tot ce are de spus. Încercați această tehnică după ce o exersați de mai multe ori.

Spre exemplificare vă prezint un rolle-play făcut cu bunul meu coleg Daniel Pădurean. Țin să menționez că nu a existat nici un scenariu prestabilit. Daniel știa doar că îl voi suna și voi aplica o tehnică de conștientizare – nouă și pentru el. A fost liber să își aleagă tipul de personalitate și modul în care va reacționa sau va răspunde la întrebări.

Vizionare plăcută!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *